Inflasjon, skyhøye strømpriser, rentehevinger, pandemi og krig påvirker oss alle i ulik grad. Alle disse faktorene påvirker også aksjemarkedene. Situasjonen kan oppleves som usikker for mange og de lurer på hva de bør gjøre med sparingen sin. Til tross for markedsuro, står aksjemarkedet robust. Historien viser at etter et aksjefall har aksjemarkedene steget, noe som tilsier at du som fondssparer bør stå gjennom krisen og fortsette med sparingen din.

Vi har samlet noen sparetips, slik at du kan fortsette med fondssparingen og sove godt om natten: 

  1. Minn deg selv om hvorfor du startet med fondssparing
  2. Hold deg til den spareplanen du har laget
  3. Opprett en spareavtale og la sparingen gå av seg selv
  4. Unngå å sjekke sparebeholdningen din for ofte når markedene svinger og husk at tiden er din beste venn. Jo lenger tidshorisont du har på sparingen din, jo mindre vil svingningene vi opplever nå påvirke den totale sparingen din.
  5. Det er fortsatt lave bankrenter og fondssparing er fortsatt en god spareform. Det er derfor fortsatt lurt å ha noe av sparingen sin i aksjemarkedet.
  6. Minn deg selv på at fondssparing er langsiktig sparing og at beholdningen din kan svinge i perioder. Det er nettopp disse svingningene som gjør det mulig å få en høyere avkastning senere. 
  7. Juster sparebeløpet i en periode fremfor å avslutte sparingen din. Da holder du deg i aksjemarkedet og kan få med deg en verdistigning når markedene går bedre igjen.
  8. Hvis du synes det er skummelt å spare i fond når aksjemarkedene er urolige, kan det være en løsning å justere risikoprofilen på sparingen din.

Våre rådgivere hjelper deg gjerne med å finne den spareformen som passer best for deg og din økonomi - helt gratis! Husk at litt sparing er bedre enn ingenting!

Kontakt oss for en spareprat!