Hopp til innholdet
Kvinne betaler regninger

AvtaleGiro og eFaktura
  • Med AvtaleGiro er betalingen synlig i betalingsoversikten 7 dager før forfall
  • Enkelt endre eller stoppe betalinger
  • Du slipper å fylle ut kontonummer og KID-nummer hver gang du skal betale

Hvorfor bør du ha AvtaleGiro og eFaktura

Å holde oversikt over regninger og forfall er en utfordring i en hektisk hverdag. Med AvtaleGiro og eFaktura blir hverdagsøkonomien både enklere og tryggere. 

AvtaleGiro og eFaktura hjelper deg med å betale i tide. Ikke bare sparer du tid og purregebyrer, men du bidrar også til en mer miljøvennlig hverdag ved å redusere papirbruk. Oppdag fordelene med AvtaleGiro og eFaktura, og gjør hverdagsøkonomien litt enklere.

Hva er AvtaleGiro

AvtaleGiro gjør det enkelt å betale faste regninger som telefon, strøm, og husleie. Banken ordner betalingen automatisk, slik at du slipper å tenke på forfallsdatoer og KID-nummer. Regningene betales i tide, og du beholder kontrollen over kontoen din. Du kan også stoppe og endre enkeltbetalinger ved behov.

Hva er eFaktura?

eFaktura er en ferdig utfylt faktura som sendes til nettbanken din. Ved bruk av eFaktura får du regninger direkte i nettbanken. Det eneste du trenger å gjøre er å velge belastningskonto og bekrefte, så betales regningen på forfallsdato.

Visste du at

AvtaleGiro og eFaktura er de enkleste måtene å betale regningene dine på. Du får kontroll på at faste regninger blir betalt i tide, og du slipper å fylle ut kontonummer og KID-nummer. 
Familie i sofaen med pc, nettbrett og blader

Slik finner du hverdagsflyten i økonomien 

Er du klar for å forenkle hverdagsøkonomien din? Med våre digitale bankløsninger kan du få økonomien til å flyte automatisk, slik at du kan bruke tiden på det som virkelig betyr noe

Spørsmål og svar om AvtaleGiro og eFaktura

Med AvtaleGiro slipper du å tenke på de faste regningene som telefon, strøm, offentlige avgifter og husleie. Banken ordner betalingen for deg. Regningene blir betalt til rett tid, uten at du mister kontrollen over din konto. Betalingen legger seg til forfall senest en uke før forfallsdato, og gir deg muligheten til å stoppe betalingen om den ikke er som avtalt.

Tjenesten er den enkleste og mest problemfrie måten å betale regninger på. Det eneste du behøver å passe på, er at det er penger på kontoen på forfallsdato.
Du vil automatisk bli spurt om du ønsker AvtaleGiro når du betaler en regning i mobil- eller nettbankhvis mottaker tilbyr dette. Du kan da opprette avtalen der og da.

Har du tidligere takket nei til et tilbud om AvtaleGiro vil du fortsatt finne tilbudet ved å gå inn på "Betalinger", "Betalingsavtaler" og velg "AvtaleGiro" øverst på siden. Her velger du "Opprett ny" ved å trykke på de tre strekene oppe til høyre på siden.

Finner du ikke tilbudet her, kan du inngå avtalen via AvtaleGiro's egne nettsider. Velg "Inngå avtale" litt ned på siden.

Du får varsel om betalinger til forfall enten via betalingsoversikt (ved månedsskifte) eller direkte fra betalingsmottaker.

I mobilbanken setter du opp AvtaleGiro på denne måten:

Gå til Meny-> Betalinger-> Betalingsavtaler -> velg AvtaleGiro, eFaktura og Faste betalinger.
Noen bedrifter tilbyr både eFaktura og AvtaleGiro. Med denne kombinasjonen sendes eFakturaen med fakturadetaljene direkte i nettbanken din og du slipper å godkjenne betalingen - den betales på forfallsdato med AvtaleGiro. I slike tilfeller er det ikke mulig å betale eFaktura slik at du ikke risikerer å betale to ganger.

Du beholder full kontroll over regningene og finner enkelt igjen betalte regninger. Hos noen bedrifter er denne kombinasjonen en forutsetning for å slippe fakturagebyr.
eFaktura er en ferdig utfylt faktura du mottar i mobil- og nettbanken. eFaktura legges på ditt personnummer, så hvis du bruker flere banker (eller bytter bank) vil du se og behandle eFaktura i den banken du ønsker. Du får også kun lagt eFaktura-kravet til betaling i en nettbank, så det er heller ikke risiko for å betale flere ganger. 

NB! Sletter du et eFaktura-krav eller en eFaktura-avtale i en av bankene, vil dette også slettes fra alle andre nettbanker.
For å bruke eFaktura må du gi en generell aksept for eFaktura. Dette Gjør du enkelt i nettbanken eller i Vipps. Se hvordan her
Du vil mottar eFaktura fra alle som tilbyr det rett i  mobil- og nettbanken. 

Du må du huske å gå inn å godkjenne faktura før forfall og du vil motta varsel når du har en ny eFaktura i nettbanken.
For mange kunder er det ønskelig at andre (samboer, ektefelle eller andre) skal kunne se og behandle en eFaktura, og for det har vi utviklet «Del eFaktura» der du kan be om at dine eFakturaer også skal være tilgjengelig for de du utpeker. Du kan dele alle eFaktura eller noen utvalgte.

NB! "Del eFaktura" er en fullmakt som kun gjelder innenfor den banken den inngås, slik at den som mottar denne fullmakten ikke får tilgang til den i andre banker vedkommende måtte bruke.