Hopp til innholdet
En ung mann sitter i en bil
Har du kjøpt en ny bil, må du også kjøpe en bilforsikring. Prisen du ender opp med, kommer derimot an på en helg haug av forskjellige ting. Her får du en oversikt. 
Bilforsikring

Hva påvirker egentlig prisen på bilforsikringen din?

Hvorfor er én bil er billigere å forsikre enn en annen? Vi gir deg en kjapp innføring.

Det er faktisk litt vanskelig å si nøyaktig hvor mye en bilforsikring vil koste deg sånn helt uten videre. Det kommer nemlig an på en hel haug av ulike faktorer.

Dette er noen av de aller viktigste.

Hvor gammel er du?

Alderen din spiller en viktig rolle for prisen på bilforsikringen din. Er du mellom 18 og 29 år, er det dyrere å ha bilforsikring, men prisen trappes ned hvert år.

Men du får noen fordeler om du kjøper den av oss også. Sjekk hvilke her.

Hvor bor du?

Prisen kommer også an på hvor du bor. Det er for eksempel dyrere å forsikre bilen din om du bor i en storby, enn om du bor på et lite tettsted. Sjansen for uhell er rett og slett større der trafikken er tettere.

Forsikringen kan også bli noe dyrere om du er nødt til å parkere i gata enn om du kan sette fra deg bilen i en garasje.

Hva slags bil har du?

Prisen er også avhengig av hvilken type bil du velger å forsikre. Jo mer «fornuftig» bil du kjøper, jo billigere blir bilforsikringen. En Tesla for eksempel er dyrere å forsikre enn en Fiat.

De viktigste faktorene er som spiller inn her er:

  • Antall hestekrefter på bilen
  • Utstyrspakker
  • Om du har kjøpt en sportsbil eller ei
  • Årsmodell

Dette med årsmodell kan være ganske avgjørende. Det er faktisk mye billigere å forsikre en ny bil enn en som er eldre. Kjøper du en bilforsikring på en helt ny bil, får du dessuten rabatt de tre første årene.

Hvor mange kilometer kjører du i året?

Kjørelengden, altså hvor langt du kjører hvert år, er med på å bestemme prisen på forsikringen din.

Kjører du 8 000 kilometer i året, gir det deg en billigere pris enn om kjørelengden din er på 20 000 kilometer. Grunnen er ganske enkel: jo mindre du kjører i trafikken, jo mindre er risikoen for uhell.

Det totale distansen bilen har kjørt, altså bilens kilometerstand, spiller samtidig en viktig rolle når det er snakk om utbetalingen av en eventuell erstatning. Du vil få mer igjen for en bil som har gått bare 20 000 kilometer enn en helt lik bil som har kjørt 200 000 kilometer.

60 % startbonus - og unge sjåfører får egne fordeler

Det er altså mange ting som bestemmer hva prisen på bilforsikringen din blir. Men jo mer du kan vise til at du har kjørt skadefritt, desto høyere bonus får du. Og høyere bonus gir lavere pris på forsikringen.

Er det første gangen du forsikrer den private bilen din hos oss, får du 60 prosent startbonus på bilforsikringen din.

Og kjøper du bilforsikringen av oss før du fyller 23 år og kjører skadefritt de fem første årene, får du 5 000 kroner tilbake fra oss.

Sjekk pris og kjøp bilforsikringen din her.

Tips og råd