Hopp til innholdet
En kvinne står med kaffekoppen i hånden på kjøkkenet
Mange undervurderer verdien av det som ligger i skuffer og skap. Sørg for å ha en god nok innboforsikring dersom noe uforutsett skulle skje.
Innboforsikring

Vet du hvor mye du egentlig eier?

Du har større verdier enn du tror. Slik holder du enkelt oversikt over verdien på tingene dine og oppgraderer innboforsikringen din etter hvert som familien og antall ting i huset vokser.

Årene går, familien øker, skuffer og skap, garasjen og loftet fylles av stæsj og TV-en byttes ut med en større og dyrere variant.

Tenk deg så skrekkscenarioet: huset ditt brenner. Alt du eier blir borte i brannen. Neste dag tar du kontakt med forsikringsselskapet ditt og oppdager at du ikke har oppgradert innboforsikringen din siden du var ung og singel.

Dessverre ser vi dette ganske ofte. Du tegner innboforsikring første gang du flytter i egen leilighet. Etter hvert blir familien større, og med det øker gjerne både levestandard og antall ting i huset. Men vi glemmer å øke forsikringssummen i takt med eiendelene våre, sier Hege Alfei Sæbø, salgssjef i Eika Forsikring.

Selv har hun jobbet med forsikring i over 15 år, og ser en klar tendens til at vi både eier flere og dyrere ting i dag enn tidligere.

Vi har for eksempel langt flere TV-er i huset, og en seng som tidligere ble forsikret for fem tusen kroner, er i dag verdt kanskje 20.000 kroner, sier hun.

Da er det lurt å ta en titt på innboforsikringen din slik at du er sikret et riktig erstatningsbeløp hvis uhellet er ute.

Slik oppgraderer du innboforsikringen din

Det er du selv som bestemmer hvor mye du vil forsikre innboet ditt for.

Hvis du ønsker å øke forsikringssummen din, ringer du bare kundesenteret vårt på telefon 915 03 850  eller sender oss en e-post på kundesenter@eika.no

Ha gjerne dokumentene klare når du kontakter oss.

Slik får du oversikten over alt du eier 

Det er lurt å være forberedt. Ta en gjennomgang av alt du eier og forsikringene dine i ny og ne, og ikke glem syklene, skiutstyret og gassgrillen i garasjen eller de dyre dressene i skapet. Når du teller med alt som ikke står synlig framme, blir det fort tusenlapper av det.

Les også: Garasjen - det glemte skattekammeret ditt.

Her har du to tips til hvordan du kan dokumentere tingene dine:

Ta bilder av tingene dine

Hvis uhellet først er ute, hvordan dokumenterer du hva du faktisk hadde? Innboforsikringen dekker jo alt løsøre i huset ditt; fra klær og møbler til ting og tang, men det er fort gjort å glemme en ting eller tolv.

Hege Sæbø anbefaler derfor at du tar bilder med mobilen din og lagrer det i nettskyen.

– Det er så lett å glemme hva man faktisk har i alle skap og skuffer. Bildene kan både være dokumentasjon, og fungere som huskeliste. Det er utrolig hva vi eier når det kommer til stykket, smiler hun.

Husk at du også bør ta bilder av serienumrene på syklene og elsparkesyklene dine.

Ta vare på kvitteringene  

Hvis du har litt ekstra dyre ting, som en spesielt dyr klokke for eksempel, bør du ta vare på kvitteringene og lagre dem på et trygt sted. 

Flyttet for deg selv? Da må du ha egen innboforsikring

Salgssjefen anbefaler også unge som flytter hjemmefra å kjøpe en innboforsikring. Har de ikke den samme folkeregistrerte adressen som foreldrene lenger, blir de ikke dekket av foreldrenes innboforsikring.

– Det er dessuten bra å etablere gode forsikringsvaner. Vi ser dessverre ofte at unge glemmer å tegne innboforsikring når de skaffer seg sitt eget, nettopp fordi de i mange år har vært dekket gjennom foreldrenes ordninger, sier Hege.

Blir leiligheten din for eksempel utsatt for en brann eller vannskade og du må bo på et hotell i mellomtiden, kan det fort bli dyrt i lengden. 

Heldigvis har vi en egen skreddersydd pakke, der Innbo Pluss, er inkludert – og den koster bare 172 kroner i måneden.

Hva med ting som velter?

Salgssjefen har også en siste oppfordring til deg som nå vil se litt ekstra på innboforsikringen din. For noen kroner ekstra i året får du nemlig produktet Innbo Pluss.

- Da sønnen for noen år tilbake klatret i seksjonen i stua så den raste inn i veggen, knuste alle glassene mine. Da var jeg glad jeg hadde Pluss-dekning. Tilleggsdekningen her dekker nemlig skader som følge av at ting velter eller blir skadet under flytting, avslutter Hege.

Ikke kjøpt en innboforsikring ennå? Sjekk pris og kjøp den nå.

Har du sikret tingene dine?

Hjemmet ditt rommer ofte større verdier enn du tror. En god innboforsikring sikrer alle tingene du typisk tar med deg når du flytter inn.