Se hvor mye boliglån du kan få her. Prøv vår boliglånskalkulator.

Viktige faktorer vi vurderer hvor mye du kan få:

  • Lønn: En hovedregel sier at du kan låne opptil 5 ganger din inntekt. Dette inkluderer all gjeld, som kredittkort, studielån, billån, og lignende. For eksempel, med en inntekt på 500 000 kr, kan du maksimalt låne 5 x 500 000 = 2 500 000 kr.
  • Egenkapital: Minimum 15 prosent egenkapital er vanligvis påkrevd. Egenkapitalen, den delen av boligens pris du selv finansierer, spiller en avgjørende rolle i lånegodkjenningen.
  • Annen Gjeld: All annen gjeld blir tatt med i beregningen. Dette inkluderer kredittkort, studielån, billån, og annen gjeld.
  • Betalingsvilje: Vi vurderer din generelle økonomiske situasjon for å sikre at du har evnen til å betjene boliglånet over tid.

Utlånsforskriften: Hvor mange ganger inntekt kan du låne?

Utlånsforskriften, utformet av finansdepartementet, setter begrensninger for låntagere, tillater totalt lån på opptil 5 ganger inntekten. Dette inkluderer all form for gjeld. For eksempel, hvis du søker sammen med en partner, tas begge inntektene i betraktning. Med inntekter på 450 000 og 500 000 kan dere maksimalt låne 4 750 000 kr.

Hvor mye egenkapital trenger du?

Selv om inntekten indikerer et visst lånebeløp, er egenkapital også nødvendig. Som en generell regel må du ha minst 15% egenkapital.  

Betalingsvilje og helhetlig økonomi

Vi ser på din betalingsvilje etter å ha vurdert inntekt og egenkapital. Eventuell annen gjeld, inkassosaker eller betalingsanmerkninger kan påvirke lånemulighetene. Spar i BSU for å vise en langsiktig plan og øke sjansene for lån.

Låne uten egenkapital?

Mangler du egenkapital? Da kan du be en annen person om å stille som kausjonist. En kausjonist, ofte foreldre med eiendom, gir garanti til banken ved å legge sin egen bolig som sikkerhet for lånet.

Boliglånskalkulator - Din veiviser

For en nøyaktig estimering, bruk vår boliglånskalkulator. Den gir deg et øyeblikksbilde av hvor mye du kan låne, basert på inntekt, egenkapital, og andre relevante faktorer. Eksperimenter med ulike inntekter og egenkapitalbeløp for å forstå hvordan det påvirker det totale lånebeløpet.

Hvor mye lån kan jeg få?

Å kjøpe bolig er en stor avgjørelse, og å forstå hvor mye du kan låne er viktig.  For mer informasjon og personlig veiledning, kan du ta en prat med oss. Vi er her for å hjelpe deg med å realisere boligdrømmen din.

Husk, din boligdrøm kan være nærmere enn du tror. Vi i Agder Sparebank er her for å veilede deg gjennom hele prosessen. Ta kontakt med oss her.