Hopp til innholdet
Smilende barn i gul jakke leker på stranden med foreldrene i bakgrunnen, som også har på seg gule jakker og ser på med glede.

Sparing på konto
  • Ingen uttaksbegrensninger
  • Spar når og hvor mye eller hvor lite du vil
  • Få god avkastning på sparepengene dine

Økonomisk frihet med sparekonto

Spar trygt med enkel tilgang på pengene

Sparing på konto gir deg trygghet, fleksibilitet og oversikt. Du har full frihet til å bruke pengene når som helst, og det er enkelt å administrere sparingen din i vår mobil- og nettbank.

Slik starter du sparingen

  1. Opprett en sparekonto via mobil- eller nettbank.
  2. Sett opp automatiske overføringer for jevn vekst.
  3. Revider spareplanen jevnlig for å tilpasse den dine behov og mål.

Mer om personlig økonomi og sparing 

Spørsmål og svar om banksparing

En sparekonto er en type bankkonto hvor du kan sette inn penger for å spare til fremtidige behov. Pengene du setter inn, tjener renter over tid, noe som betyr at saldoen din vokser. Dette er en trygg og enkel måte å bygge opp en økonomisk buffer på.
En sparekonto er laget for å spare penger og tjene renter, mens en brukskonto er ment for daglige transaksjoner som betaling av regninger og kortbruk. Sparekontoer er best egnet for langsiktig sparing, og har gjerne bedre rente, mens brukskontoer gir enkel tilgang til pengene dine for hverdagslige behov.
I henhold til hvitvaskingsloven må banker innhente informasjon om sparepengenes opprinnelse for å forhindre økonomisk kriminalitet som hvitvasking og terrorfinansiering. Dette kan inkludere å be om dokumentasjon og besvare spørsmål om din økonomi og transaksjoner. Det er en del av bankens ansvar å sikre at kundene ikke utsettes for økonomisk kriminalitet.
Ja, med vår sparekonto har du full frihet til å ta ut penger når som helst, uten begrensninger på antall uttak. Dette gir deg fleksibiliteten til å bruke sparepengene dine når du trenger dem, samtidig som du fortsatt tjener renter på saldoen.
Du kan enkelt åpne en sparekonto via mobil- eller nettbank. Du trenger bare å følge instruksjonene og fylle ut nødvendig informasjon. Det er raskt og enkelt å komme i gang med sparingen.
Ja, pengene dine er sikre. Våre sparekontoer er dekket av innskuddsgarantien, som beskytter saldoen din opp til en viss grense i tilfelle banken skulle få økonomiske problemer. Dette gir deg trygghet for at pengene dine er i sikkerhet. Du må selv ta ansvar for å ikke dele dine BankID opplysninger eller passord til andre, slik at du selv holder sparepengene trygge for eventuelle svindlere.